Наистина ли е проблем да вадите флашката преди разкачането ѝ от системата?


Наистина ли е проблем да вадите флашката преди разкачането ѝ от системата?
Снимка: iStock/Guliver

12023

Преди да извадите флашката си от гнездото на компютъра, трябва да извършите софтуерното разкачане и да изчакате съобщението, че е безопасно да я вземете. Не всички обаче имат търпението да правят това.

От Science Alert са решили да проучат създава ли се проблем, ако просто дръпнем USB паметта, без да минем през горния процес.  

В действителност правилното софтуерно разкачане на флашката наистина прави нещо важно и не е случайна приумица на производителите на софтуер или хардуер. Онези 30 секунди, които трябва да изчакате, помагат на компютъра да запази вашите данни и софтуер. Но рискът наистина зависи от операционната система и пак от нея зависи какво точно се случва с флашката ви при измъкването ѝ.

Специалистът Филип Римейкър обяснява, че нашите операционни системи са програмирани така, че да третират флашките сякаш винаги ще бъдат там. Те очакват файловете върху тях да стоят там постоянно и да бъдат достъпни постоянно, като това променя “отношението” на операционната система към флашките. Това означава, че ако програма на вашия компютър просто чете информация от флашката и не записва никаква информация, най-вероятно няма да има проблем с вашето нетърпение за файловете на нея. Но ще обърка файловете на компютъра ви.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички