Най-добрите индустрии за старт на бизнес през 2012


Най-добрите индустрии за старт на бизнес през 2012
Снимка:

637

Проучване на IBIS World извежда най-добрите индустрии за стартиране на нов бизнес, пише businessfinancestore.com.

Резултатите са обобщени по критерии като: предвиждан ръст в печалбите през следващите пет години, печалба за 2011 година, достъпност на бранша, както и нужният стартов капитал.

Според икономическия анализатор на IBIS World Брайън Буено, световната икономика започва да се стабилизира, което дава различни възможности за откриване на нов бизнес.

Представяме ви някои от най-успешните индустрии за стартиращи предприемачи.

Енергийни напитки

Всички са чували за енергийните напитки, но IBIS World твърди, че те ще бъдат голям хит през 2012 г. Индустрията с енергийните напитки отбелязва ръст на печалбите от 6,8% за 2011 г. Тя е достъпна за новия бизнес и не изисква големи средства по стартирането. Като добавка, браншът се разрастна с 68,7% през последните пет години.

Приложения за социалните мрежи

С масовото разпространение на смартфоните се появи нужда от повече апликации и игри за тях. Прогнозата за следващите пет години е годишен растеж от 24,4%. Сферата е лесно достъпна за нов бизнес.

Широката употреба на таблети и смартфони разрастна индустрията за публикуване на съдържание в интернет. Тук предимството са малките разходи по започването на бизнеса и прогнозираният ръст на печалбите в следващите години. През 2011 г. браншът отбелязва растеж от 17%.

Софтуер за онлайн проучвания

С всички маркетинг платформи, които съществуват (особено социалните мрежи), бизнесът е готов повече от всякога да събира информация за желанията и навиците на клиентите си. Разбира се, това е сравнително млада индустрия, но растежът й за 2011 г. е цели 60%, а прогнозата за петгодишния ръст на приходите е 9,6%. Тук бариерата за влизане е ниска, но разходите по стартирането са високи.

Онлайн търговия и търгове

Сайтове като Amazon и Ebay не са новост и продължават да бъдат успешни. Онлайн търговията е с очакван ръст на приходите от 9,6% и над 2000 нови бизнеса, които ще стартират в САЩ. IBIS World са на мнение, че стартиращият бизнес в бранша има най-голяма вероятност за успех.

Винен бизнес

Наред с високотехнологичния бизнес бранш, се нарежда и този с винарните. Прогнозите за растежа му през следващите пет години е 4,9%. Очаква се ръст най-вече в американската винарна индустрия, която ще се разрастне с 2,3%. Нарастващата консумация на вино прави браншът много обещаващ за новия бизнес. Винарната индустрия бележи ръст на приходите от 7,6% през 2011 г.

Администрация на човешките ресурси

Много компании започнаха да наемат външни фирми, които се занимават с отдела им за управление на служителите. Браншът очаква се годишен ръст от 4,2% в следващите пет години, а растежът на доходите му през 2011 г. е 9,7%.

Научни и икономически консултации

Тази индустрия е също във възход и предлага среден праг на достъпност, съчетан с ниски разходи по стартиране на нов бизнес. Предвижда се, индустрията да има най-висок ръст на нови служители до 2016 г. Очаква се индустрията да достигне годишен ръст на приходите от 3,8%.

Улична търговия с храни

Докато секторът на бързото хранене претърпя спад, налице е увеличен интерес към уличната търговия. IBIS World обяснява, че шансовете за успешен бизнес в тази насока са много големи. В последните години индустрията нарастна, заради увеличаващата се нужда от разнообразни храни по улиците. Най-често те се предлагат от превозни средства, което ги прави мобилни и много удобни. Очаква се индустрията да достигне годишен ръст на печалбите от 3,7% през следващите пет години, за общо 1,7 милиарда долара.

Етнически супермаркети

IBIS World прогнозира растеж и за тази ниша. Очаква се тя да се разраства с увеличеното търсене на разнообразни по националност продукти. Въпреки че ръстът на печалбата в индустрията е само 2,8% през 2011 г., очаква се той да се повиши в следващите пет години.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички