Направете тези 6 неща, ако видеата в YouTube ви зареждат бавно


Направете тези 6 неща, ако видеата в YouTube ви зареждат бавно
Снимка: iStock/Guliver

11240

Бавното зареждане или постоянното забиване на видея в платформата YouTube могат да бъдат изключително изнервящи. От iDownload Blog дават няколко препоръки какво да направим в такава ситуация, за да решим проблема.

1. Затворете другите табове на браузъра

Ако имате твърде много отворени табове, то компютърът може да не е в състояние да осигури процесорната мощ, необходима за възпроизвеждането на видеото и за тези табове. Трябва само да затворите другите табове на браузъра. Този съвет ще ви е от полза най-вече ако се опитвате да гледате 4K видео или използвате 60 FPS настройка, защото те се нуждаят от много повече процесорна мощ от компютъра.

2. Рестартирайте уеб браузъра

Затворете уеб браузъра и след това го стартирайте отново. Опитайте се да заредите YouTube видеото отново. Може би нещата ще са много по-добре този път.

3. Рестартирайте рутера

Повечето проблеми с интернет връзката идват от рутера, независимо дали тя е кабелна или безжична. Ето защо, ако опитате да го рестартирате за около 30-секунди, това може да реши проблема с бавната интернет връзка - причина за буферирането на YouTube видео клиповете.

4. Рестартирайте компютъра си

Причината за буферирането на YouTube видео клиповете може да е проблем с компютъра ви. Даден бъг във видео картата например може потенциално да доведе до проблеми с възпроизвеждането на видеото. Това са редки случаи, но тези проблеми все пак се случват обикновено при по-нисък клас компютри.

5. Актуализирайте браузъра и плъгините

Ако използвате стара версия на уеб браузъра или на медия плъгина, тогава е възможно да има проблем със съвместимостта. Въпреки че днес YouTube може да работи без Flash благодарение на HTML5, имаше времена, когато клиповете в YouTube бяха напълно Flash-базирани и потребителите, които не притежаваха Flash плъгин не можеха да гледат нищо.

6. Уверете се, че имате добър интернет сигнал

По-голямата част от джаджите за видео стрийминг – като смарт телевизори, таблети и лаптопи – се свързват с интернет чрез Wi-Fi мрежа. Това е чудесно, тъй като вече забравихме за кабелите, но Wi-Fi не винаги е най-надеждната връзка. Смущенията на сигнала и твърде големия трафик в мрежата може да я забави. Това ще влоши качеството на видеото, което стриймвате. Колкото повече устройства свързваме към мрежата си, толкова повече се забавя връзката ни.

Ето защо, преди да започнете да стриймвате, трябва да забраните интернет споделянето и да изключите устройствата, които не използвате. Също така, не забравяйте да излезете от всички уеб приложения, които използват честотна лента на вашия мултимедиен плейър.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички