Направил съм всичко, за да спася ВМЗ, казва Борисов


Направил съм всичко, за да спася ВМЗ, казва Борисов
Снимка:

685

През миналата година държавата е дала 6 млн. лева за ВМЗ-Сопот, а през тази вече е отпуснала още 1 млн. лева. Не мисля, че съм заслужил да ме хулят за отношението ми към предприятието, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Борисов разкри, че е имал среща с лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, който му е казал, че за състоянието на завода и за протестите там са виновни тези, които се опитват да станат водеща сила в предприятието.

Провели сме над сто съвещания, за да търсим изход и спасение за завода и накрая ми пращат кромид лук?! Защо не пратят на Станишев, продължи да изрежда Борисов. Искам просто жената, която така се засегна от коментара ми за пръстените ѝ, да признае, че съм положил максимални усилия. "Сто пъти се извинявам на госпожата за думите си, но и на мен ми дойде нанагорно", каза премиерът. Той не пропусна да припомни, че в България има 80 млрд. лева спестявания в банките на физически лица и каза, че не е нормално да се обяснява как нямаш пари, а на ръцете ти има златни пръстени.

Даниела Генкова, която беше визирана от Борисов като "жената с кромид лука", веднага коментира думите на премиера. Тя заяви, че той и държавата не може да са направили подарък от 1 млн. лева на завода, защото тези пари служителите на предприятието са си ги изработили.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички