Наши предприемачи привлякоха инвестиции от софтуерен лидер


Наши предприемачи привлякоха инвестиции от софтуерен лидер
Снимка:

875

Sitecore, международен лидер в сферата на софтуера за онлайн маркетинг и управление на уебсайтове, инвестира в българо-датската компания Komfo и придоби миноритарен дял, съобщиха от компанията.

Сумата по сделката остава неоповестена. Стратегическото партньорство дава възможност на двете компании да обединят усилията си за предоставяне на интегрирани услуги за онлайн маркетинг в световен мащаб.

„Стратегическото партньорство с компания от ранга на Sitecore е естествена следваща стъпка в разрастването на Komfo в международен мащаб“, коментира Ивайло Христов, един от основателите на Komfo.

Komfo е ИТ компания, създател на най-известната в Скандинавските страни система за управление на присъствието на компаниите в социалните мрежи, наречена Komfo Platform.

Чрез платформата компаниите могат да създават лесно и бързо интересни приложения във Facebook, да планират и управляват ефективно комуникацията си във Facebook и Twitter, както и да измерват и сравняват реалистично резултатите си в социалните мрежи с тези на конкурецията.

Чрез интеграцията на Komfo Platform и продуктите за онлайн маркетинг на Sitecore, маркетинг специалистите вече ще могат да изучават поведението на клиентите си във Facebook и другите социални мрежи, както и да управляват успешно присъствието си онлайн.

Със софтуера на Sitecore към момента са създадени над 32 000 сайта, а сред клиентите им са едни от най-големите компании (попадащи в класациите Fortune 500 и FT 1000), правителствени организации, НПО и образователни институции.

 Комфо е основана през 2007 година от 4 млади предприемачи, на средна възраст 25 години. Компанията стартира с минимален начален капитал от 2000 лв. и дори и през годините на кризата успява да отбележи значителен растеж. От 4 човека за малко повече от 4 години екипът на Комфо в момента наброява 50 служители в България и Дания, като продължава да се разраства всеки месец.

До момента Комфо работи успешно с над 700 клиента, сред които Nike, Toyota, Audi, Samsung, Sony Ericsson, Universal Music, Microsoft и много други. Komfo е единствената компания в България, която е призната за Facebook Preferred Marketing Developer, както и първата такава в Централна и Източна Европа и Скандинавските страни.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички