Nokia ще се завърне към бизнеса с мобилни телефони


Nokia ще се завърне към бизнеса с мобилни телефони
Снимка: Getty Images

2006

Изглежда на ръководството на Nokia му е омръзнало да опровергава редовните и упорити слухове за възможно скорошно връщане на компанията към бизнеса с мобилни телефони. През последните месеци имаше поне два случая на такива, при това категорични, опровержения, но сега, малко изненадващо, самият шеф на Nokia потвърди, че компанията има такива намерения. Това съобщава PC World.

В интервю пред немското специализирано издание Manager Magazin, Раджив Сури (Rajeev Suri), заявява, че финландската фирма действително възнамерява да се върне в сегмента на мобилните телефони през 2016 г. – веднага щом изтече срокът, отбелязан в договора с Microsoft.

Разбира се, този път има един нюанс: някога най-големия производител на мобилни телефони сега само ще ги разработва, но няма да ги произвежда сам. За тази задача, компанията ще търси услугите на партньори, точно както в случая с таблета Nokia N1.

По думите на Раджив Сури, цитирани от гореспоменатия източник, Nokia наистина ще търси подходящи партньори за това. “Microsoft произвежда мобилни телефони. Ние можем просто да ги разработваме и да ги лицензираме заедно с търговската марка”, отбелязва изпълнителният директор на финландската компания.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички