Нова услуга може да ви "изтрие" от интернет


Нова услуга може да ви "изтрие" от интернет
Снимка: Thinkstock

4319

Желанието на много хора да заличат напълно следите си в интернет е на път да се сбъдне, благодарение на нова услуга, предложена от шведски разработчици.

Услугата е достъпна на сайта deseat.me, където всеки потребител може да се логне със своя акаунт в Google и „да изтрие себе си” от глобалната мрежа, съобщава TechNews.

Софтуерът сканира всички социални мрежи и услуги, в които някога се е регистрирал потребителят, и генерира списък с откритите активности. Кликвайки на съответните бутони, потребителят може лесно да изтрие всичките си следи в интернет.

Услугата не изтрива акаунтите, а само се обръща към съответната страница за отписване. Разбира се, потребителят може да направи това и сам, но ще му отнеме много повече време. Според разработчиците, пълното изтриване на човек от интернет отнема не повече от един час.

Олайн услуги за изтриване на акаунти в интернет се предлагаха и досега – такива са услугата JustDelete.me и вече неактивната DeleteYourAccount.com, но техните алгоритми са различни. Така например, AccountKiller.com предлага на потребителя да избере от списък социалните мрежи и услуги, с които иска да се раздели, а след това го отвежда на страница с подробни инструкции за изтриване.

Освен това AccountKiller предупреждава, че дори след изтриване на акаунтите, данни за потребителите могат да останат съхранени на други места в мрежата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички