Официално: Microsoft продава бранда Nokia


Официално: Microsoft продава бранда Nokia
Снимка: Getty Images

5619

Microsoft обяви официално, че продава бизнеса с мобилни телефони заедно с правата за бранда Nokia за сумата от 350 милиона долара. Компанията ще продължи да развива платформата Windows 10 Mobile, съобщава TechNews.

Купувачи на бизнеса са FIH Mobile (дъщерно предприятие на Foxconn) и новосъздадената финландска компания HMD Global. Като част от сделката FIH Mobile ще придобие и завода на Microsoft във Виетнам. Около 4500 души ще получат шанс да работят за новия собственик.

Microsoft продава и активите, свързани с правата върху бранда Nokia, софтуера, услугите и др. Очаква се сделката да приключи през втората половина на годината. Същевременно, Microsoft ще продължи да развива мобилната операционна система Windows 10 Mobile, но засега няма конкретни данни за нови устройства.

През септември 2013 г. Microsoft придоби бизнеса с мобилни устройства и услуги на Nokia за сумата от 5,44 млрд. долара, след като по-рано неин мениджър – Стивън Елоп – беше оглавил финландската компания.

За сделката съобщава и сайтът на Nokia. Компанията информира, че HMD Global придобива права за ползване на бранда Nokia на пазара за мобилни телефони и таблети в продължение на 10 години.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички