Офис пакетът на Google става безплатен за бизнеса


Офис пакетът на Google става безплатен за бизнеса
Снимка:

2140

Google въвежда безплатен модел за доставка на своя пакет от офис приложения на корпоративни потребители. Компании и държавни структури вече ще могат да ползват безплатно Google Apps for Work, подобно на индивидуалните потребители, съобщава TechNews.

Този ход на Google може да спести на корпоративните клиенти до 70% от разходите, които досега са правили за облачен офис софтуер. В близките шест месеца безплатната оферта ще бъде валидна само на територията на САЩ, но след това предложението ще стане достъпно в целия свят.

По-рано Google Apps for Work в базова версия струваше на бизнеса $5 месечно за всеки потребител и $10 за разширена версия с по-голям обем на облачното хранилище и архивиране на електронната поща.

Безплатното предложение на Google ще изостри конкуренцията на пазара за онлайн офис приложения, където най-голям играч в момента е Microsoft с нейния облачен пакет Office 365 Commercial. Абонаментът за този софтуер варира от $5 до $12,5 месечно на потребител в зависимост от избраните функции.

Google, от своя страна, твърди, че над 600 компании с персонал не по-малък от 10 хиляди души ползват нейния облачен пакет Google for Work. Очевидно, компанията ще прежали част от приходите си, за да отслаби позициите на Microsoft на пазара за офис софтуер.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички