Окончателно – спират аналоговия сигнал на 30 септември


Окончателно – спират аналоговия сигнал на 30 септември
Снимка:

487

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян на 30 септември 2013 г. в 00.00 ч. Това гласи решение на Органа по цифрова телевизия, предаде БГНЕС .

Предложението за датата бе направено в събота от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Той съобщи по време на заседанието, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без "Оборище", както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол). Предоставянето на ваучери в тези области, започна на 11 септември.

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври 2013 г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г. Транспортното министерство призова всички граждани, които имат право на безплатни декодери, да си ги вземат до края на септември.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 граждани, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г. Тя се реализира на два етапа. Първата фаза на доставка на декодери за социално слаби граждани започна през август.

Цифровизацията трябваше да бъде факт на 1 септември. Прекратяването на аналоговия сигнал обаче бе отложено поради забавяне на обществената поръчка за разпространение на декодери за социално слаби. След това имаше предложения спирането да бъде на 1 декември тази година или дори на 1 март догодина. Междувременно се очаква развитието на казуса с Европейската комисия, която може да заведе дело срещу България заради липса на конкуренция при раздаването на т.нар мултиплекси. Припомняме, че конкурсите за шест от общо седем от тях бяха спечелени от фирми, близки до банкера Цветан Василев.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички