Откриха сериозен бъг в Skype


Откриха сериозен бъг в Skype
Снимка: Getty Images

3606

Открит е сериозен бъг в популярната програма за разговори и чат Skype, който води до срив от двете страни на връзката. Проблемът се наблюдава при работа в Windows, Android и iOS, докато Skype за Mac и „модерното” приложение, свалено от Windows Store, са неуязвими.

Ако потребителят изпрати на приятел съобщение във вид на последователност от символи http://:, то Skype прекратява аварийно работата си – както при изпращача, така и при получателя на съобщението. Впоследствие Skype постоянно се изключва след авторизация, съобщава TechNews.

Microsoft реагира бързо на проблема и пусна кръпка, която затваря уязвимостта. Компанията приканва потребителите да обновят Skype клиента си, за да избегнат сривове. При тестване на уязвимостта, след срива и повторното стартиране Skype автоматично се обнови до работеща версия.

Преди да излезе ъпдейтът, единственият начин за възстановяване на работоспособността на Skype бе потребителят да направи даунгрейд от актуалната версия 7.5 до 7.3, връзка към която е достъпна през неофициални източници. Този подход обаче не работи за Android и iOS.

В момента е налична обновена версия Skype 7.5.80.102 за Windows, която отстранява неприятния проблем. Тя я достъпна за сваляне от официалния сайт на VoIP приложението.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички