Пари от адреналин


Пари от адреналин
Снимка:

470

Англичанинът Джо Рейнолдс е един от успешните примери за страст превърната в доходоносен бизнес, информира entrepreneur.com.

След като посещава 40 държави и различните им начини на забавление, Джо решава, че е време да превърне страстта си в бизнес.

Само с 5000 долара той организира първото по рода си Градско съзтезание в Англия, което включва различни препятствия и предизвикателства към участниците.

След пет години компанията му се разраства и се мести в Чикаго. Там Рейнхолдс развива бизнеса си заедно със своя партньор Райън Кънкел. Компанията дава живот на три нови екстремни спорта и получава неимоверен успех. В следващите години компанията става организатор на международни състезания и турнири.

„Когато страстта ти е твоя бизнес, пред теб се разкриват безброй възможности за развитие”, споделя Рейнхолдс.

Предишният бизнес на Рейнхолдс е свързан с боядисване на къщи. Но той признава, че няма никаква идея как да го поддържа или развива. Единственото, което знае тогава е, че обича да се съзтезава и да създава забавни игри. С много труд и отдаденост, той достига именно до това.

Ето няколко съвета, които дава Рейнхолдс, за да превърнете страстта си в бизнес:

1. Не разчитайте само на страстта си. Ентусиазмът е добър старт, но той не е достатъчен да задържи бизнеса ви. Преди да започнете бизнеса си, задайте си въпроса, дали сте готови да работите неуморно и дали сте способни да пласирате продукта си на пазара. Понякога страстта може да ви заслепи за слабите страни на идеята ви.

2. Бъдете добри в това, което правите. Много хора започват бизнес, за да разберат по-късно, че не могат да осъществяват идеите му добре. Разучете дали реално можете да се справите със задачите на бизнеса си.

3. Помнете детайлите. Съществуват много детайли, които трябва да бъдат изпълнени добре, за да функционира бизнеса ви. За това е нужен план.

4. Разпределяне на отговорностите. Трябва да сте способни да прецените кандидатите, които могат да изпълнят част от работата ви по най-добрия начин.

5. Наемете хора със страст към работата. Служители, които споделят вашата страст за бизнеса, ще ви помогнат в развитието му.

6. Споделете страстта си. Ако имате любима тема, споделете я със света. Така ще намерите хора със същите интереси, които могат да бъдат полезни за бизнеса ви.

7. Поддържайте страстта жива. Ако бизнесът ви се разрасне, вие лесно можете да потънете в цикъла на ежедневните задачи и да изгубите първоначалната си идея. Затова се придържайте към насоките, които обичате най-много.

8. Приоритизирайте забавното. Да започнеш бизнес свързан с интересите си е забавно и интересно, но трябва усилие за да се задържи такова.

9. Разширете страстта си. Добрите предприемачи и собственици на бизнес знаят, че промяната е нещо добро и има повече от един начин за осъществяване на целите.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички