Пазарната стойност на Snap скочи до 24 млрд. долара


Пазарната стойност на Snap скочи до 24 млрд. долара
Снимка: Getty Images / Guliver

2761

Пазарната стойност на компанията майка на Snapchat - Snap надмина всякакви очаквания и скочи до 24 млрд. долара, превръщайки я в най-голямото технологично първично публично предлагане в последните 3 години.

Независимо от първоначалните прогнози цената на книжата се е увеличила на 17 долара парчето по време на първичното публично предлагане (IPO), въпреки очаквания първоначален диапазон от 14-16 долара, пише БГНЕС.

Стойността на акциите е можела да достигне и до 19 долара, но компанията е решила да се фокусира върху осигуряването на взаимни, а не хедж фондове, за да може да се подсигури с дългосрочни инвеститори, издават източници.

Въпреки това пазарната капитализация на Snap превръща базирания в Калифорния статъп в най-голямото първично публично предлагане в сферата на технологиите, откакто Alibaba Group Holding привлече рекордните 25 млрд. долара през 2014 г. Snap е и първата американска компания за разработка на социални медии и приложения, която ще стане публична, откакто Twitter дебютира преди повече от три години.

Миналата година гигантът обяви, че приходите му са се увеличили шест пъти спрямо предходната година, за да достигнат 404,5 млн. долара. Нетните загуби обаче също са се повишили от 372,9 млн. на 514,6 млн. долара за същия период, сочат годишните отчети, представени пред Комисията за ценни книжа и борсови операции в САЩ.

Търгът за Snap започва в четвъртък на Нюйоркската фондова борса под борсовия символ SNAP.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички