Плевнелиев: Най-големият риск е да не опиташ


Плевнелиев: Най-големият риск е да не опиташ
Снимка:

639

Важно е да опиташ. Има риск. Със сигурност някой може да се провали, но дори и провалите и неуспехите ни правят по-мъдри и по-опитни, а най-големият риск е да не опиташ.

Това каза пред младото поколение на България президентът Росен Плевнелиев. Той откри Младежки бизнес форум "Изгряващи звезди".

Президентът е твърдо убеден, че младите хора в България могат да бъдат иновативни и предприемчиви, и доказателство за това са всички младежи, които днес представят своите идеи и проекти в Интер Експо Център в столицата.

Доброто образование трябва да го превърнем в продукти, проекти, а защо не и в печалби, каза Плевнелиев.

Всички знаем, че доброто образование и предприемачеството са в основата на успеха. Със стратегията за развитие на страната до 2020 година искаме да вземем посоката на доброто образование и реализирането на иновациите и идеите тук в България. За да успеят младите хора, трябва да се научат да се борят в една тежа среда и за това ни трябва подготовка, но трябва и да можем да реализираме тези идеи, каза още Плевнелиев пред участниците във форума.

Държавният глава реши да разкаже как самият той се е опитал преди години да реализира своите идеи.

Когато започнахме работата в Благоевград имаше само един факс в Централната поща в града. Имахме едно средство, което ни свързваше със света. Чакахме седмици наред някой да ни прати факс, а след това взехме кредит и заложихме всичко, за да отидем до Германия и да видим дали там нашата идея би могла да успее, спомни си той.

Плевнелиев обясни на учениците и студентите, че са длъжни да опитат, защото днес светът им предлага много възможности да представят своите проекти и тяхната идея може само за секунди да достигне до онези 4 милиарда жители на тази планета, които имат достъп до интернет.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички