Плевнелиев ще бъде патрон на най-големия кариерен форум в България


Плевнелиев ще бъде патрон на най-големия кариерен форум в България
Снимка:

8060

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще бъде патрон на най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина „Кариера в България: Защо не?”, съобщиха организаторите.

Петото издание на инициативата ще започне в 10:00 на 13 септември 2012 г. в Интер Експо Център, София.

Ежегодният форум събира на едно място българи, учили и/или работили в чужбина, с цел да се срещнат с водещи фирми в България, да разберат повече за възможностите за кариерно развитие тук, както и да се запознаят с много други българи като тях – учили и работили навън, искащи да намерят най-доброто място за реализация.

В момента на www.karieravbulgaria.com тече безплатна регистрация за участници. Дори да не могат да присъстват лично, чрез регистрацията кандидатите имат шанс да достигнат със своето CV до водещите работодатели в България. Ако пък в момента не търсят работа, форумът предлага изключително богата конферентна програма с интересни дискусии и вдъхновяващи лектори.

Предприемачеството е основен акцент в семинарната част на форума. Сред темите са конкурентноспособността на българските компании в чужбина, както и възможностите за стартиращи компании у нас. Сред лекторите ще бъдат хора от двата фонда Eleven и LAUNCHub, подкрепящи стартиращи компании в България, както и Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард.

Павел Анастасов от администрацията на президента ще говори за кариерното развитие в публичния сектор, а българският еврокомисар Кристалина Георгиева ще открие с видеообръщение дискусията „Long-distance relationship with Bulgaria или как да помагам на родината си от разстояние”.

Посетителите ще могат да се възползват и от лични кариерни консултации със специалисти по човешки ресурси, както и да разгледат фирмени презентации.

Пълната програма на форума може да се види на сайта му. „Кариера в България: Защо не?” се организира от сдружението на българите с опит и образование в чужбина Тук-Там и кариерния сайт Back2BG с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина, GoBox и MixMedia. Спонсор на събитието е HP.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички