Посрещаме Windows 10 на 29 юли


Посрещаме Windows 10 на 29 юли
Снимка: Getty Images

2008

Вече е известна датата, на която Windows 10 ще бъде представена на света. Тя е 29 юли. Както беше при пускането на предходни издания на операционната система, Microsoft отново планира мащабни съпътстващи инициативи, за да промотира еволюцията на една от най-важните софтуерни разработки в историята, съобщава PC World.

Визията на Microsoft е, че Windows вече не е просто софтуер, който може да прави това и онова, който има подобрени характеристики и иновации. Всъщност всяка софуерна актуализация прави това. Това, което прави Windows 10 нещо повече, е че е "създаден, за да позволи на хората да правят страхотни неща", както написа в блог пост Юсуф Мехди, корпоративен вицепрезидент маркетинга на Windows и устройства в Microsoft. Затова и компанията иска да сподели това с хората по света, като не просто ги насърчава да си купят Windows 10 (или да ъпгрейднат безплатно), а като например подкрепи различни неправителствени организации (НПО) в мисията им да направят света по-добър.

“Ще отбележим старта на Windows 10, като отдадем почит на хората и организациите, които правят света по-добър с всеки ден, и им помогнем да направят повече за общностите си", пише Юсуф Мехди.

По повод старта на Windows 10 ще започне едногодишна инициатива, наречена Upgrade Your World, "която ще подкрепя хората, които вдъхновяват другите", заявиха от Microsoft в прессъобщение. В нея компанията ще си партнира с 10 глобални и 100 национални НПО, като им предостави помощ на обща стойност $10 млн за техните каузи.

Пет милиона души със статут Windows Insider са тествали операционната система и са помогнали в разработването ѝ. Точно те ще са и първите, които ще получат Windows 10 и са поканени да се присъединят към откриващите събития в 13 града в света – Сидни, Токио, Сингапур, Пекин, Ню Делхи, Дубай, Найроби, Берлин, Йоханесбург, Мадрид, Лондон, Сао Пауло и Ню Йорк. По време на тези събития ще бъдат направени демонстрации на новата ОС, а феновете ще имат възможност да тестват устройства и да се срещнат с екипа на Windows.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички