Председателят на "Сименс" подаде оставка


Председателят на "Сименс" подаде оставка
Снимка:

4154

Председателят на управителния съвет на германския високотехнологичен концерн "Сименс" Петер Льошер ще се оттегли от своя пост. Това стана ясно след приключването на продължилото до късно през нощта заседание на Борда на надзорния съвет в Мюнхен, предаде БГНЕС.

Решението за оттеглянето на Льошер трябва да бъде утвърдено с окончателно гласуване на Надзорния съвет на 31 юли. Съветът включва 20 души, половината от тях представляват интересите на служителите, другата половина – на акционерите.

За оставката на Льошер се заговори още в средата на тази седмица, когато "Сименс" представи прогнозите си за развитието на компанията през 2014 година. От концерна отбелязаха, че изпълнението на поставената цел - да се постигне ръст на печалбата от минимум 12% - е невъзможно. Акциите на компанията поевтиняха с 6% на Франкфуртската фондова борса. Това бе сериозен удар по ръководството на концерна и означава провал на програмата за икономии на "Сименс 2014", предвиждаща многомилионни съкращения на разходите.

В пика на критиките 55-годишният Льошер се оправдаваше, че той не е от тези, които свиват платната, когато вятърът не духа в нужното направление. Той заема тази длъжност от 2007 година. Експерти прогнозират, че неговият пост ще бъде зает от настоящия финансов директор Джо Кезер.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички