Пробивът не идва изведнъж, а стъпка по стъпка


Пробивът не идва изведнъж, а стъпка по стъпка
Снимка:

1757

Големият пробив в кариерата не идва изведнъж, а стъпка по стъпка и с постигане от малки към големи цели.

Това показва опитът на младите мениджъри в България.

Стела Узунова, изпълнителен директор на AIMS Human Capital, Алена Георгиева, регионален мениджър на Indesit Company за България и Балканите, Николай Генчев, председател на УС и главен изпълнителен директор на „Уника” и Евгений Градинар, заместник изпълнителен директор на „София Франс ауто” споделиха своите възгледи за успех на форум за бъдещи лидери и развитие на таланти, организиран от Колежа по МТ&М.

Мениджърът има много повече отговорности от който и да е изпълнител, но за да успееш, трябва да имаш нагласа, да мотивираш хората, които управляваш, и да си готов да ги развиваш постоянно, заяви Стела Узунова.

Професионалната й реализация в AIMS Human Capital е свързана с директен подбор за високи управленски позиции, кариерно консултиране, привличане, оценка и развитие на таланти.

Най-големият ми урок е, че повечето неща са възможни и човек никога не трябва да се отказва, сподели и Алена Георгиева, която ръководи Indesit Company, пазарен лидер в България през последните десет години.

Според нея, качеството, което помага на един мениджър да бъде успешен, е неговата целеустременост. Когато си поставям цел, търся начини да я постигна, правя си планове и ги следвам, каза тя пред студентите в Колежа по МТ&М.

Мениджърът е или роден лидер или научен, но за израстване в кариерата няма универсални правила или рецепти, сподели Николай Генчев от Застрахователна компания „Уника” АД. По думите му младите хора в България могат да успеят, ако бъдат напористи и се учат непрекъснато от тези, които имат повече опит, знания и професионални компетенции.

Понякога бизнесът расте по-бързо от потенциала на хората, които работят, затова не се страхувайте да сменяте професията, докато намерите това, което ви харесва, подчерта и Евгений Градинар от „София Франс ауто” АД.

И добави, че стажовете в различни компании не трябва да се подценяват, защото това е най-прекият път за професионалната реализация на студентите и превръщането им в квалифицирани специалисти.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички