Пускат финалната версия на Windows 10 през лятото


Пускат финалната версия на Windows 10 през лятото
Снимка: Thinkstock

1808

Крайната версия на новата операционна система на Microsoft ще бъде пусната през лятото. Това съобщи шефът на Windows отдела в Microsoft Тери Майерсън, макар и без да назовава точна дата за пазарния дебют на платформата.

“Ние продължаваме да отбелязваме значителен напредък в разработката и можем да съобщим, че Windows 10 ще бъде достъпна това лято в 190 страни по света и на 111 езика”, гласи дословно тържественото изявление на Тери Майерсън, цитирано от онлайн изданието The Verge.

Това ни дава повод да припомним и по-ранната информация, според която Microsoft ще направи обновлението до Windows 10 безплатно за потребителите на Windows 7, 8 и 8.1, но това предложение ще действа само година след излизането на новата ОС. Сега изглежда, че то ще влезе в сила още това лято.

Част от плана на Microsoft за ОС обновяването е и сътрудничеството с компаниите Lenovo и Tencent, които ще помагат за разпространението на Windows 10 в Китай. Около 2,5 хиляди сервизни центрове и магазини на Lenovo в азиатската страна ще предлагат услуга за обновяване до Windows 10. Tencent пък ще предлага новата ОС като част от нов пакет обновления, включващ и различни популярни приложения.

Сътрудничеството със споменатите две компании е логична стъпка за Microsoft, свързана както с разпространението на Windows в Китай, така и с борбата с пиратския софтуер в този регион. Очаква се Microsoft да предлага обновяване до Windows 10 дори на клиенти, които използват неоригинални копия на Windows.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички