Първото голямо обновление на Windows 10 излиза през ноември


Първото голямо обновление на Windows 10 излиза през ноември
Снимка:

2448

Windows 10 Threshold 2, първото голямо обновление на актуалната платформа на Microsoft, вече е готово за пускане. Това съобщи WinBeta.com, позовавайки се на собствени източници.

Само две седмици остават до излизане на обновлението, т.е. то ще се появи още през първите десет дни на ноември. Притежателите на лицензи Windows 10 в момента работят с RTM версията на платформата, която излезе през лятото, докато Threshold 2 ще предложи функции, достъпни за участниците в програмата Windows Insider Preview.

Сред очакваните нововъведения е приложението Messaging, което ще поддържа комуникации през Skype. Освен това виртуалният асистент Cortana ще проговори на няколко нови езика, а браузърът Microsoft Edge ще предложи възможност за предварителен преглед на табове и други полезни функции.

Разработчиците на Edge вече обещаха поддръжка на разширения, но едва ли тази функционалност ще стане достъпна с обновлението Threshold 2. По всяка вероятност поддръжката на разширения ще се появи първоначално във версиите, достъпни за участниците в програмата Windows Insider Preview, и след това за останалите потребители.

Threshold 2 ще включва също нови възможности за визуално оформяне на системата във вид на цветни плочки, както и подобрения в менюто Старт.

Потребителите на Windows 10 ще получат обновлението автоматично през услугата Windows Update. Инсталацията може да отнеме до няколко часа и ще изисква презареждане на системата, поради което всички работни документи трябва да бъдат съхранени.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички