Работното място на бъдещето


Работното място на бъдещето
Снимка:

1035

Технологиите на работното място на бъдещето и тенденциите в развитието на ИТ сферата бяха представени на пресконференция днес, организирана от Сиско България.

На базата на тенденциите и анализите на Сиско, работата в офиса на бъдещето ще премине изцяло към десктоп виртуализацията, ще се използват последно поколение технологии за сигурност на данните, интегриране на мултимедиа и сътрудничество, обединяване в едно на компютър, таблет и смартфон, както и за персонализация на виртуалното работно място.

Според оценка на анализатори, десктоп виртуализацията може да намали разходите за поддръжка на персонални компютри на потребител с 51%, което представлява 67% от ИТ разходите, свързани с персонални компютри. Виртуалните десктопи също така помагат за защитата на сигурността на корпоративната интелектуална собственост, като съхраняват информация в център за данни, а не на физически устройства.

Десктоп виртуализацията е във възход в компаниите.

Световният пазар за хоствани виртуални десктопи се очаква да достигне 70 милиона клиента, или 15% от десктоп и лаптоп компютрите на предприятията, до 2014 г.

 Сиско направи демонстрация на последните решения, които компанията определя за продукти на бъдещето.

За първи път в България бе представен таблетът на Сиско Cius.


Това е продукт специално създаден за бизнес употреба, съобразен с тенденциите за по-голяма мобилност на работната сила и динамичност на работната среда.

Основен акцент имаше и новата версия на ИТ система на Сиско Virtualization Experience Infrastructure (VXI), проектирана с цел оптимизиране на десктоп виртуализацията и пренос на глас и видео във виртуалното работно място.

Cisco VXI помага на фирмите да се възползват от позитивите на десктоп виртуализацията предоставя, чрез способността да се интегрират мултимедия и видео сътрудничество, за да създадат работното място от следващо поколение. Чрез Cisco VXI се намаляват общите разходи за притежание на решенията за десктоп виртуализация чрез значително увеличаване на броя на виртуалните десктопи, които може да се хостват на всеки сървър, каза Радослав Цочев, системен инженер в Сиско България.

Представено бе и Cisco Jabber - приложението, обединяващо присъствие, изпращане на мигновени съобщения (IM), глас и видео, гласови съобщения, споделяне на десктоп и конферентни разговори. Продуктът е съвместим с PC, Mас, таблети и смарт телефони. Cisco Jabber предоставя на работещите един много лесен начин да си сътрудничат директно от уеб приложения, които използват всеки ден.

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички