Разработват криптосмартфон, хиляди го поръчаха предварително


Разработват криптосмартфон, хиляди го поръчаха предварително
Снимка: iStock/Guliver

3839

Швейцарската компания Sirin Labs се радва на огромен интерес към своя криптосмартфон, който все още е в процес на разработка. Над 25 хиляди души вече са си поръчали иновативното устройство на цена от 999 долара.

В края на миналата година Sirin Labs влезе в Топ 5 на най-големите ICO проекти (Initial Coin Offering) в света, а вече е привлякла 157,9 млн. долара. Компанията обяви, че създава редица продукти за работа с криптовалута, включително защитен смартфон със специална операционна система и компютър с бранда Finney, пише TechNews.

До момента Sirin Labs е получила 25 хиляди предварителни поръчки за криптосмартфона Finney. Той ще работи под управление на защитена операционна система Sirin OS, базирана на Android.

При разработка на платформата, криптосмартфона и компютъра, Sirin Labs поставя акцент именно върху сигурността. За целта е създадено защитено криптографично ядро, благодарение на което всички операции с криптовалутните портфейли ще бъдат надеждно подсигурени.

Sirin Labs планира да покаже иновативните си крипто-продукти по-късно тази година или в началото на 2019 г. Точната дата на презентациите към момента не се съобщава. Междувременно, курсът на биткойн се колебае около 10 000 долара.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички