Роботът Пепър ще обслужва клиенти в японски магазин


Роботът Пепър ще обслужва клиенти в японски магазин
Снимка:

3220

Когато емоционалният робот Пепър на японската технологична компания и мобилен оператор Softbank беше пуснат в продажба миналата година, всички струващи 1000 и 1600 долара машини бяха продадени за една минутa. Компанията подготвя Пепър за различни бизнес приложения и скоро ще го изпробва в собствената си област, пише TheNextWeb.

Softbank е обявила, че в края на март ще бъде открит магазин за телефони, обслужван само от роботи Пепър. Машините ще са в състояние да дадат съвет на клиентите, да проведат кратък разговор и да подпишат договор.

Пепър, който функционира с базирана в облак платформа за изкуствен интелект, е способен да имитира езика на човешкото тяло. Той вече обслужва първите си клиенти в магазини на Nestle в Япония.

Магазинът за телефони ще бъде експериментален и ще работи за ограничен период на време. Компанията посочва обаче, че ще внедри 2000 робота Пепър в собствената си търговска мрежа в края на март.

В допълнение Bloomberg съобщава, че на 22 февруари Softbank ще стартира платформа за приложения за фирмите, които използват Пепър. Тя ще предлага софтуер, който помага на робота да общува с клиенти и да проследява поведението им.

По-рано този месец Пепър се споразумя с IBM за интегриране на суперкомпютъра Watson с Пепър. Идеята е когнитивната технология да помогне на робота да разбира по-добре човешки емоции, за да комуникира по-ефективно с потребители, както и да се научи да събира информация от социални медии.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички