С какво ще се отличава новият браузър на Microsoft?


С какво ще се отличава новият браузър на Microsoft?
Снимка: Thinkstock/Guliver

1862

Както вече бе съобщено, гигантът Micorsoft усилено разработва новия си браузър Spartan, който ще излезе заедно с операционната система Windows 10. Смята се Spartan да предложи възможности, които ще го отличат от конкурентните продукти.

Сред новите функции, за които съобщава The Verge, е възможността за водене на бележки директно на страницата, интеграцията на гласовия асистент Cortana и обединението на табове.

Spartan ще има нов дизайн, различен от този на Internet Explorer. Това ще позволи на потребителите, които работят в браузъра, да си водят бележки и анотации върху разглежданите уеб страници. Всички промени ще се синхронизират автоматично с облачното хранилище OneDrive, като се предвижда и възможност за споделяне на промените с колеги и приятели.

Втората важна особеност на Spartan е интеграцията на гласовия помощник Cortana, който работи аналогично на своите „събратя” от Windows Phone. С помощта на Cortana потребителите ще получават информация за полети, ще проследят пратки и ще резервират хотели. Очевидно, Microsoft планира да замени търсачката Bing, която е вградена в Internet Explorer, с Cortana.

Третата отличителна функция на Spartan е възможността за групиране на табове. Чрез нея потребителите ще могат да се ориентират по-лесно в множеството отворени страници в браузъра. Първоначално Microsoft възнамеряваше да въведе в Spartan поддръжка на персонализирани теми, но впоследствие се отказа от тази идея.

Spartan се разработва както за десктоп платформи, така и за мобилни операционни системи, като двете версии ще имат сходен дизайн. Очаква се Microsoft да изнесе подробна информация за новия си браузър на 21 януари, когато ще представи и предварителна потребителска версия на Windows 10.

Източник: TechNews

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички