Сайтът за нашите права - Pravatami.bg влиза в международно състезание за креативност


Сайтът за нашите права - Pravatami.bg влиза в международно състезание за креативност
Снимка:

695

Сайтът pravatami.bg и по-специално английската версия MyRights от България е един от близо петстотинте номирани, измежду които ще избира международното жури в гр. Талин, Естония.

„Pravatami.bg: разкодираните закони“ със своята английска версия „MyRights“ от България е номиниран от жури от експерти и успешно премина първия кръг на международно ниво в престижното състезание за креативност в областта на електронни платформи – World Summit Award (e-content + creativity). Българският проект „pravatami.bg: разкодираните закони“ ще се състезава срещу почти 500 изтъкнати продукта в областта на електронните платформи. Кандидатите са от 168 държави. Състезанието ще се проведе пред специално жури от експерти и ще се сътои от 29-ти до 31-ви август в столицата на Естония, Талин.

„Pravatami.bg: разкодираните закони“ е отворена и безплатна онлайн платформа, която предоставя полезна и практична правна информация на своята аудитория, поднесена по разбираем и интересен начин.

Проектът е с изразена социална насоченост. Правната информация в него представлява кратки и лесни за възприемане Права (статии), които имат за цел да поставят читателя в конкретна житейска ситуация, описвайки правата, задълженията и възможностите, които гражданинът има в дадения примерен случай. Проектът има и английска версия, с която участва в престижното състезание. Неговата функция е да бъде „пътеводител“ за чужденците в българската правна действителност.

В първия кръг на международното състезание журито оценява онлайн състезателите, като създава листа от по 15-20 проекта за всяка една от осемте категории. Българският проект успешно премина във втори кръг на престижното състезание.

След това състезанието се пренася в Талин, Естония, и през късния август се превръща в тридневен „маратон“. Изтъкнатото жури на WSA, състоящо се от международно признати експерти в областта на информационните и комуникационни технологии (ICT – information and communication technology), както и лидери от индустрията ще дадат оценки на останалите кандидати, като накрая ще бъдат избрани 40-те най-добри продукта. Членовете на многоизтъкнатото жури идват от различни континенти и имат опит както в творческата индустрия, телекомуникацията, рекламата, журналистиката и научни изследвания, така и в преподаването.

Най-накрая, 40-те най-добри онлайн продукта (по 5 продукта във всяка област на състезанието) ще бъдат избрани да представят проекта си пред международна публика в Коломбо, Шри Ланка в периода от 23-ти до 25-ти октомври.

На конгреса в Шри Ланка ще присъстват изтъкнати експерти, лидери в областта на индустрията и представители на правителства с цел да се постигне дикусия за развиване на мобилното съдържание. На последното събитие от състезанието ще бъдат излъчени и 8 победители.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички