Samsung Galaxy S III вече е на пазара


 Samsung Galaxy S III вече е на пазара
Снимка:

1030

Дългоочакваният смартфон Samsung Galaxy S III вече е на пазара.

Телефонът дебютира на 29 май в 28 страни от Европа и Близкия Изток, като предстои да излизе в още 145 страни до края на юли.

Пускането на новия модел затвърждава солидните позиции на корейската кампания на пазара на умни телефони, която вече задмина своите основни конкуренти - Епъл и Нокиа.

Galaxy S III е стъпка напред в конкурентната битка срещу американския гигант Епъл, а освен това се очертава основен конкурент на  новия модел iPhone 5.

Още след представянето му, на 3 май в Лондон, моделът предизвика сериозен интерес. В медиите излязоха данни, че предварителните поръчки са достигнали 9 милиона в световен мащаб.

Samsung Galaxy S III включва всички характеристики на третата генерация смартфони, включително голям дисплей, гласов контрол, модерен дизайн и много добри технически характеристики, коментира siliconrepublic.com.

Въпреки че е по-голям от предходния модел S II, Samsung Galaxy S III е малко по-тежък от него и е тънък само 136,6 x 70.6 x 8,8 mm.

Той работи с новия Android 4.0.4, 1.4 GHz четириядрен Exynos процесор и 1GB RAM. Така всички операции се осъществяват бързо и лесно.

Сензорът на екрана е чувствителен и прецизен. Клавиатурата на смартфона е по-точна от тази на предходния модел. Някои от символите в клавиатурата са с променени места, което е лек дискомфорт за хората, свикнали с предишната версия на смартфона.

Много от апликациите в смартфона са брандирани с буквата S - S Planner, S Memo, S Suggest and S Voice. Последното приложение е отговор на епълския гласов асистент Siri и не е нещо ново в технологиите.

Друга нова функция на S III е Smart Stay. Тя използва предната камера за да сканира вашия поглед и да определя дали гледате в екрана, за да го държи осветен, ако четете.

За съжаление, тази функция работи добре само при добра осветеност, когато устройството може да разпознае вашия поглед.

Много голям набор от функции могат да бъдат включвани и изключвани.

Също така могат да бъдат задавани и различни команди за движение. Така например, може да направите скрийншот със забърсване на екрана или да заглушите телефона, като го закриете с ръка или просто го обърнете надолу.

Някои потребители ще се зарадват на функцията да се обадят по телефона, като само го допрат до ухо.

Може да персонализирате и лед индикатора в горния ляв ъгъл на екрана, който ще ви подскаже за известия, дори когато екранът е изключен.

Бърз и практичен, Samsung Galaxy S III има много издръжлива батерия, която може да се сменя. Енергоспестяващият режим е много ефективен и върши добра работа в натоварените дни.

Има три варианта за вградена памет. В зависимост от вашите нужди, може да изберете 16 GB, 32 GB или 64 GB, плюс допълнителен микро-SD слот.

Видеото с висока резолюция не е проблем за S III, който има разделителна способност на екрана 1,280 x 720 с резолюция около 305ppi. Смартфонът има две камери - на гърба с 8 мегапиксела и на екрана с 1,9 мегапиксела.

Заснемането на видео става в HD формат, а фокусирането е същото както при снимането на фотографии.

Друга любопитна функция е, че може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи.

Смартфонът е наличен в синьо и бяло. Пазарният дебют на синята версия обаче малко ще се забави заради проблеми с производството на задния капак на телефона.

Апаратът ще се продава за 599 евро във версия с 16 GB на европейския пазар.

Моделът се очаква съвсем скоро и на българския пазар, като цената ще 34.90 лв. при двугодишен лизинг с най-скъпите планове на телекомите.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички