Samsung и LG ще строят заводи в САЩ


Samsung и LG ще строят заводи в САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

2684

Водещите корейски производители Samsung и LG планират да построят нови заводи на територията на САЩ. Двете компании ще инвестират по няколкостотин милиона долара и ще отворят нови работни места.

В началото на март LG обяви, че ще строи завод в щата Тенеси, който през 2019 г. ще започне да произвежда перални машини. В предприятието на стойност 250 милиона долара ще работят 600 души.

Тази седмица висш мениджър на Samsung потвърди, че компанията също планира да построи нов завод в САЩ. Проектните работи вече да започнали и Samsung преговаря с властите на пет американски щата, съобщи корейското издание The Investor, цитирано от TechNews.

Все още не са известни подробности за предприятието, но се очаква Samsung да направи официално изявление, след като бъде взето окончателно решение. Според източници на Уол Стрийт Джърнъл, компанията ще вложи не по-малко от 300 млн. долара в предприятието и ще пренесе в него част от мексиканското си производство на битова техника.

Samsung обмисля също разширяване на производствените мощности в Dacor – американски производител на луксозни уреди, придобит миналата година.

Плановете на корейските гиганти идват на фона на протекционистките заплахи от президента Доналд Тръмп, който предупреди чуждестранните компании да започнат да произвеждат в САЩ, за да не им се наложи да плащат големи мита.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички