Samsung продължава да бъде лидер въпреки свиването на пазарния ѝ дял


Samsung продължава да бъде лидер въпреки свиването на пазарния ѝ дял
Снимка: Getty Images

4788

Компанията Samsung продължава да заема водещото място на пазара на смартфони, въпреки че пазарният ѝ дял намалява, пише CNET.

Делът на южнокорейския производител е паднал до 21.9 процента през второто тримесечие, което свърши на 30 юни, от 26.2 на сто за същото тримесечие миналата година, според данни на косултантската компания Gartner. За същия период продажбите на Samsung са паднали от 76.1 на 72 милиона.

Макар все още на второ място Apple е увеличила дяла си от пазара на смартфони до 14.6 процента през последната четвърт от 12.2 процента през същата четвърт на предишната година. Продажбите на iPhone са достигнали 48 милиона, като за същия период на миналата година са били 35.3 милиона. Samsung пусна на пазара Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge през април, но тези телефони срещат конкуренцията на iPhone.

Продажбите на смартфони и пазарният дял на Samsung намаляват от две години и новите Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge не успяват да преобърнат тенденцията. Така компанията отбелязва седмия пореден спад на приходите си за тримесечие. Най-сериозни съперници на технологичния гигант са Xiaomi и Huawei при ниския клас и Apple при високия клас устройства. Телефоните с големи екрани вече не са запазена територия за производителите, използващи операционната система Android след дебюта на iPhone 6 и iPhone 6 Plus на Apple.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички