Samsung влиза на пазара на устройства за изкуствен интелект


Samsung влиза на пазара на устройства за изкуствен интелект
Снимка: Getty Images

2030

Южнокорейският производител на електроника Samsung сключи сделка за придобиването на американската компания Viv Labs, която разработва програми за изкуствен интелект. Стойността на сделката не беше обявена публично.

Viv Labs е стартъп, основан от създателя на гласовия помощник Siri, който през 2010 г. бе придобит от корпорацията Apple и оттогава е инсталиран на нейните електронни устройства. Сега стартъпът е разработил друг гласов програмен помощник под наименованието Viv, който ще бъде представен на обществото тази година, пише електронното издание на The Wall Street Journal. .

Технологичният директор на клона за мобилни устройства на Samsung Инджон Ри заяви, че компанията възнамерява да поставя Viv на своите смартфони от втората половина на идната 2018 г.

По думите на Дъг Китлаус, един от основателите на Viv Labs, основното предимство на Viv пред Siri и другите приложения от подобен тип е открития изходен код. Той позволява на разработчиците свободно да внасят в програмата желаните промени. Китлаус добави, че ако Siri може да се похвали само с „няколко десетки“ възможности, то Viv ще предложи на потребителите „стотици хиляди“ различни функции.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички