Schneider Electric със силна подкрепа за устойчива, дигитална трансформация на промишлеността на панаира в Хановер


Schneider Electric със силна подкрепа за устойчива, дигитална трансформация на промишлеността на панаира в Хановер
Снимка: Schneider Electric

1616

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, ще представи набор от нови технологии и софтуерни решения на Хановерския панаир 2023, за да помогне на промишлените сектори да отговорят на глобалните приоритети за енергийна сигурност, ефективност на ресурсите и устойчивост.

„Намираме се в уникален момент в историята, когато глобалната цел за въглеродна неутралност се пресича със спешната потребност от смекчаване на енергийната криза“, посочва Барбара Фрaй, изпълнителен вицепрезидент за промишлената автоматизация в Schneider Electric. „Имаме безпрецедентна възможност да се справим с тези проблеми, но това изисква промяна на мисленето и правилните инструменти. Трябва да възприемем цялостен подход към инвестициите в енергия, като обърнем внимание както на ефективността, така и на преминаването към производство на чиста енергия. Технологиите за дигитализация, автоматизация и електрификация, които ще покажем на панира в Хановер, са доказателство, че решенията на предизвикателствата, пред които сме изправени, съществуват тук и сега.“

Панаирът в Хановер (Hannover Messe) е водещият световен търговски панаир за индустрията и ще се състои в Хановер, Германия, от 17 до 21 април. Иновациите, които Schneider Electric представя на форума, са свързани с неговата отворена, оперативно съвместима архитектура и платформа EcoStruxure, която е базирана на IoT, функционира на принципа plug-and-play и има за цел да стимулира ефективността в индустриите. Тези иновации включват:  

Контрол на локално разпределените системи (edge)

  • EcoStruxure Automation Expert V23.0 Първата в света софтуерно ориентирана система за промишлена автоматизация вече предоставя софтуерно базирани решения за автоматизация на пазара за обезсоляване на вода. Това разширява портфолиото на EcoStruxure Automation Expert, за да се превърне в единствената софтуерна платформа за управление, която предлага конвергенция между машинните, хибридните и технологичните промишлени операции. Новите функции на V23.0 включват подобрена интеграция с AVEVA System Platform за повторно използване на графики от съществуващи приложения за по-бърз системен дизайн и нов графичен редактор за процедурна автоматизация, който подобрява оперативната ефективност. Новата версия предлага мулти-съвместимост на операционните системи с EcoStruxure Automation Expert HMI и архив, който вече е на разположение на Linux, в допълнение към Windows, което позволява на потребителите да разработват подобни обекти във всички съвместими операционни системи.  

„Комбинацията от EcoStruxure Automation Expert и PC-базирано решение с висока достъпност задълбочава тенденцията автоматизацията да става все по-софтуерно базирана и хардуерно-агностична“, изтъква Алисия Перес Балестер, мениджър автоматизация, системи и оптимизация на процесите в Acciona Water Solutions, дългосрочен клиент и партньор на Schneider Electric в тази сфера. „Такъв подход може да донесе конкретни ползи за нашите проекти както във фазата на проектиране, така и при оперирането.“

Свързани продукти

  • Управление на двигателя: Най-актуалното от офертите на Schneider Electric за управление на двигатели са новите кутии Spacial SFN, които защитават оборудването при всякакви условия и позволяват по-бърз и по-гъвкав монтаж на панелите с повече от 1000 възможни конфигурации. Новите корпуси са изградени с 35% по-малко емисии на CO2 в сравнение с предишните варианти отчасти благодарение на използването на декарбонизирани стоманени материали. Новите соларни честотни регулатори Altivar ATV320 осигуряват надеждно захранване на решенията за управление на двигателя със съвместимост с мрежата и извън нея, като предлагат и екологично чисти помпени решения без емисии на CO2. Обновената версия е по-стабилна, може да се справи с повече от 50% добавено статично тегло и да включи решения от цялата гама стартери и оборудване на TeSys.
  • GM AirSeT Performance: С новата AirSeT Schneider Electric разширява и утвърждава своето устойчиво портфолио без SF6, което избягва използването на този мощен и вреден парников газ[1]. Газ изолираната разпределителна уредба помага на промишлените клиенти да се справят по-добре със затягането на регулациите за газове, съдържащи флуор, и премахва изискването за рециклиране на газ от техните инсталации. Базирана на чист въздух и вградена цифрова свързаност с интегрирани услуги, GM AirSeT Performance е най-мощната и устойчива комутационна апаратура за средно напрежение SF6 в портфолиото на Schneider Electric и е подходяща за повечето енергоемки и критични инфраструктурни проекти.
  • Easy UPS 3 - Phase Modular (50 -250kW/400V) – непрекъсваемо захранване (UPS): Това ново решение помага за оптимизиране на капиталовите разходи с модел на изплащане при растеж и функции, които намаляват разходите за тестване при приемане на обекта, като премахват необходимостта от скъпа външна батерия. Решението е сертифицирано от IEC модулно UPS с вградена резервираност, които осигуряват защита клас 1 на захранването от и достъпност в компактен дизайн, което го прави идеално за малки и средни центрове за данни, както и за важни за бизнеса търговски и промишлени приложения.  
  • PowerLogic™ P7 Protection Relay: Тази платформа за защита и контрол на захранването от следващо поколение е проектирана за най-сложните, взискателни и напреднали промишлени приложения, за да се оптимизира оперативната ефективност, наличността на енергия и нейната сигурност. Тя осигурява подобрено цифрово изживяване за намаляване на сложността на всички етапи от жизнения цикъл на продукта. Производителността и гъвкавостта се увеличават, за да осигурят модулна, киберсигурна и устойчива на бъдещето платформа, която е напълно подготвена за виртуализация и може да се адаптира към специфични изисквания с нов приложно ориентиран фърмуер и добавени Ethernet комуникационни модули и I/O платки.

Приложения, анализи и услуги

  • ETAP: Нова и интегрирана електрическа платформа тип дигитален близнак за управление на пълния жизнен цикъл на електрическата система: от проектирането и инженеринга до операциите и поддръжката. Тя дава възможност на потребителите да увеличат производителността, координацията и ефективността и създава предпоставки за техния енергиен преход.
  • AVEVA: Вече изцяло собственост на Schneider Electric и управлявана като независим и автономен бизнес, AVEVA ще представи новата си визия за индустриален софтуер: агностична и облачна платформа, където компаниите могат да си сътрудничат за иновации и да споделят данни чрез свързаната икономика на промишлеността. Посетителите ще могат да видят как дигиталният близнак на AVEVA (основата на промишлената метавселена) ще вдъхне живот на тази визия. От проектирането на активите до тяхната оптимизация AVEVA ще демонстрира значението на добре управляваната индустриална информация за стимулиране на ефективността и устойчивостта.
  • Услуги: Експертите и консултантите на Schneider Electric ще бъдат на разположение, за да споделят подробности за обновеното портфолио от услуги на компанията, включително новосъздадената Услуга за дигитална трансформация на промишлеността, която помага на промишлени компании да ускорят дигиталната си трансформация. Те също така ще се спрат на стратегии за постигане на целите за устойчивост, ще демонстрират как компанията може да помогне на клиентите от промишлеността да се справят с ключовите си предизвикателства и да покажат ползата от разнообразните енергийни портфейли с по-зелени енергийни източници.  

Всички материали за медиите може да видите тук.

Пълната програма на събитието може да проследите тук.

Други материали по темата:


[1]Стандартното първично електрическо оборудване съдържа между три и шест килограма газ SF6 на кабина, който има потенциал за глобално затопляне (ПГЗ) 25 200 пъти повече от CO2. Средната единична промишлена инсталация има над 15 кабини.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички

Най-четени новини


виж всички