Sharp планира мащабно преструктуриране


Sharp планира мащабно преструктуриране
Снимка: Getty Images /Guliver

2461

Sharp планира мащабно корпоративно преструктуриране, с което цели да си възвърне печалбите и доверието на потребители в марката като световен доставчик на иновативна потребителска електроника. Това заяви в понеделник изпълнителеният директор на компанията Тай Дженг-ву, който пое управлението след придобиването ѝ от страна на Foxconn по-рано тази година.

„Моята мисия като лидер на Sharp е да изправя компанията на крака, без да губя време“, каза Дженг-ву, цитиран от The Wall Street Journal.

По думите му Sharp ще инвестира агресивно в научноизследователска и развойна дейност, a Foxconn ще осигурява компоненти за производство. Той добави още, че е необходимо преструктуриране, което включва и намаляване на работната сила. Съкращенията на работните места ще засегнат главно чуждестранните клонове на Sharp.

Компанията изпадна в дълбока финансова криза преди няколко години, тъй като започна да разчита основно на бизнеса си с дисплей-панели, който се оказа ненадежден поради бързо променящите се параметри на екрани на смартфоните. Преди да бъде продадена цялата компания, са били пускани за продан акции и активи, както и правата за продажба на електроуреди с марка Sharp.

“Искаме да полираме името на компанията и да го направим отново значимо в световен мащаб“, каза Дженг-ву.

Японският производител на електроника Sharp беше купен от тайванския гигант Foxconn през февруари тази година. Сделката, която превърна Sharp в първия голям японски производител на техника в собственост на чужд инвеститор, беше на стойност 6,2 млрд. долара.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички