Шефът на Huawei не иска санкции срещу Apple


Шефът на Huawei не иска санкции срещу Apple
Снимка: Getty Images/Guliver

2464

Основателят на Huawei Рен Женфей се обяви против въвеждането на ответни санкции от страна на Китай срещу американски фирми като Apple, след като САЩ вкараха неговата компания в черния списък.

В интервю за Bloomberg бизнесменът изрази надежда, че Китай няма да предприема реципрочни забрани и заяви, че пръв ще се противопостави на ограниченията срещу американски компании, ако се стигне дотам. Това предава TechNews.

Американските служби продължават да твърдят, че Huawei е заплаха за националната сигурност и потребителите трябва да престанат да купуват продуктите на компанията. Създава се впечатление, че компанията краде интелектуална собственост и се занимава с индустриален шпионаж, въпреки че досега службите не са представили убедителни доказателства за това.

Според скорошно изявление на президента на САЩ Доналд Тръмп, мерките, предприети от неговата администрация по отношение на Huawei, са по-скоро стъпка в търговските преговори с Китай, отколкото реален отговор на заплаха за националната сигурност.

При такива обстоятелства главният изпълнителен директор на Huawei може да поиска от китайското правителство да защити компанията. Тази стъпка би изглеждала съвсем логична, но Женфей има различно мнение.

Бивш инженер от Народноосвободителната армия на Китай, Женфей сравнява текущото положение на Huawei с контрола на самолет, в корпуса на който се е отворила дупка. Ситуацията е трудна, но самолетът продължава да работи, което означава, че компанията трябва да направи подходящи корекции, за да се справи с кризата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички