Ще се превърнат ли "умните" часовници в новите смартфони?


Ще се превърнат ли "умните" часовници в новите смартфони?
Снимка: Getty Images

2756

Индустрията се развива с изключително бързи темпове и можем да сме сигурни, че само след няколко години мобилните ни джаджи ще изглеждат и функционират по начин, който не сме си представяли досега. Революцията, която смартфоните и таблетите ни направиха, промени живота ни. Вероятно най-атрактивният представител на новото поколение устройства са набиращите популярност смарт часовници, предаде DigitalTrends. 

Концепция, която само преди няколко месеца изглеждаше като футуристична идея, днес започва да намира все по-силно присъствие в ежедневието ни. Не е случайно, че повечето водещи компании вече представиха собствени смарт часовници. Много потребители, обаче продължават да се чудят какво могат да правят и дали си заслужава да използват джаджа, която има 1.6-динчов дисплей?

Истината е, че смарт часовниците са доста практични, защото ви позволяват да получавате бърз достъп до важната информация без дори да се налага да вадите смартфона си. По този начин можете бързо да отговорите на обаждане или съобщение, да виждате нотификации от социалните мрежи или да следите във всеки един момент имейл кореспонденцията си. От своя страна това ви спестя не само време, но и гарантира, че ще разполагате с повече време за работа със смартфона си без да се налага да го зареждате отново.

Android Wear постепенно се превърна в ключов фактор в тази ниша и Google полагат много усилия да оптимизират голям брой приложения за платформата си. В същото време конкуренцията между големите компании е сигурна гаранция, че цената на смарт часовниците ще продължи да намалява в следващите месеци.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички