Siemens влага милиони в 3D принтиране


Siemens влага милиони в 3D принтиране
Снимка: Getty Images/Guliver

3907

Siemens ще инвестира 30 милиона евро в нова база за адитивно производство (познато и като 3D принтиране) на компанията Materials Solutions Ltd., която е част от германския концерн.

По план, предприятието в Уорчестър, Великобритания, трябва да заработи през септември тази година, като по този начин капацитетът на Materials Solutions Ltd. ще нарасне двойно, увеличавайки броя на машините за 3D принтиране до 50.

С отваряне на новото производствено звено, компанията ще открие и над 50 високотехнологични работни места. Тази мащабна инвестиция е част от плановете на Siemens да развива глобален бизнес в областта на адитивното производство за авио-, автомобилната и други индустрии.

Новата фабрика ще бъде изцяло оборудвана с решения на Siemens в областта на дигитализираното предприятие, както и продукти от портфолиото ѝ, включващо софтуерни системи и компоненти за автоматизация.

През 2016 г. Siemens придоби мажоритарен дял в Materials Solutions Ltd. Компанията е пионер в използването на технологията на селективното лазерно разтопяване (Selective Laser Melting) за производство на висококачествени метални части, с фокус върху високотемпературните сплави.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички