Следващият смартфон ще бъде с 64-битов процесор


Следващият смартфон ще бъде с 64-битов процесор
Снимка:

499

След като конкурентът й Apple представи новите си айфони, южнокорейската компания Samsung не закъсня с отговора. Тя пък пуска смартфон с 64-битов процесор, пише StandartNews.

Плановете на компанията разкри шефът на мобилното подразделение на Samsung в Корея Дж. К. Шин в интервю за Korea Times. Това е ответната реакция срещу обявения по-рано тази седмица от Apple айфон 5S с 64-битов процесор и операционна система iOS, съобщи TechNews.

По думите на Шин следващите смартфони на компанията ще имат 64-битови процесори. Логично е да се предположи, че новият процесор ще бъде вграден във флагманските модели на корейския производител.

Предполага се, че корейският гигант ще заложи на 64-битовата архитектура ARMv8, която се разработва от британската компания ARM. Samsung вече има множество лицензи на ARM и се очаква да вгради 64-битовия чип в модела Galaxy S5.

Само преди дни Apple представи моделът 5S, който ще бъде наличен в три цвята – бял, черен и златист. Устройството разполага с 64-битов процесор A7 и е първото, което използва подобен чип в смартфон. 5S има и технологията "Touch ID", която удостоверява самоличността чрез пръстов отпечатък. Целта е да се замени използването на код при заключване.

Снимка: архив.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички