Смартчасовници ще бъдат представени на изложението в Берлин


Смартчасовници ще бъдат представени на изложението в Берлин
Снимка:

672

Електронните гиганти Самсунг и Епъл вероятно ще представят нови си устройства смартуоч и айуоч на Световното изложение за битова електроника в Берлин през септември, предаде БГНЕС.

Засега от Самсунг не правят никакви коментари дали и какво ново ще покажат. Това не пречи на феновете на чудеса в техниката да предлагат свои версии що за дизайн и възможности ще има новото дигитално устройство. Според едни часовникът ще позволява на притежателя си да го ползва като телефон, ще му осигурява връзка с интернет, т.е. и да ползва електронната си поща. Други допускат, че ще става дума за устройство, което ще работи с телефоните чрез блутут връзка, която ще осигурява контакт със смартфона на притежателя си. Според друга страница - GigaOM, устройството ще има миниатюрна камера, както и мини говорители, вградени в закопчалката на часовника. Предположението в някаква степен се потвърждава от патентовани през май от Самсунг устройства, които изглеждат като малък микрофон и/или говорител, както и порт за USB, вграден в каишка. Има и извит екран, който може би ще играе ролята на дисплей на новия часовник.

Фил Либин, който е изпълнителен директор на Evernote, коментира пред GigaOM , че смартуоч-технологията все още е в експериментален етап и няма да бъде готова в близките 6-12 месеца.

Идеята за смартуоч се върти в електронното пространство от близо десетилетие – Майкрософт предложи свой вариант още през 2003 г. Някои устройст на компании като Sony, Pebble и базираната в Италия i`m Watch вече са на пазара. Засега умните часовници успяват да осигурят на притежателя си безжична връзка с телефона му и да подават сигнали за получени нови съобщения, както и ограничена връзка с Интернет.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички