Социално предприемачество – мисията възможна!


Социално предприемачество – мисията възможна!
Снимка:

5929

Бизнесът от старата школа преследва печалба като пренебрегва възможните ползи за обществото от своята дейност.

Нестопанските организации пък работят изключително фокусирани върху значими ползи за обществото, но срещат трудности как да покриват разходите си.

Какви са възможните бизнес модели за нов тип социално предприемачество? Как може да бъде съчетана ползата за обществото с финансова устойчивост и просперитет? Защо Майкъл Портър от Harvard University говори за нова епоха в развитието на капитализма - епоха на “споделената стойност”.

Отговор на тези и други въпроси ще бъде даден на отворен семинар “Социално предприемачество – мисията възможна!” в рамките на Магистърската програма по предприемачество и финанси на ВУЗФ и Института за предприемачи на Сиско, съобщават организаторите.

Срещата ще се състои на 9 октомври от 17.15 ч. в American Corner, Софийска градска библиотека, пл. Славейков 4а

 Водещ говорител е Светлан Станоев, основател на Института за предприемачи на Сиско, старши фасилитатор в Магистърската програма по предприемачество и финанси. Магистърската програма изгражда знанияи практични умения в областите на предприемачество, мениджмънт, финанси и предприемачество в голямата организация.

Светлан Станоев ще разгледа и представи бизнес модели на социално предприемачество от нов тип, ще даде илюстрации с реални казуси от българската и международната действителност.

Специален гост е Евгения Пеева, основател и изпълнителен директор на “Заедно в час”. Евгения има бакалавърска степен от Harvard University. В момента е студент в Магистърската програма по предприемачество и финанси. “Заедно в час” е организацията, която прави чудеса затова децата в България да получават качествено образование, независимо от това къде живеят и какво са финансовите възможности на родителите им.

Евгения Пеева ще сподели как “Заедно в час” постигна зашеметяващия си успех в кратките години на своята дейност, каква е пътеката на професионално развитие като социален предприемач.

Участието е безплатно и е възможно след регистрация ТУК.


 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички