Солиден ръст на пазара на геймърски монитори


Солиден ръст на пазара на геймърски монитори
Снимка: iStock/Guliver

3427

Продажбите на компютърни монитори като цяло намаляват от 2010 г. насам и на този фон производителите се насочиха към нишови продукти, в частност за геймърите, където се наблюдава ръст. Това отбелязва нов анализ на TrendForce, цитиран от TechNews.

Сегментът на геймърските монитори расте вече няколко поредни тримесечия и тази тенденция ще се запази и занапред. В рамките на настоящата година се очаква увеличение на продажбите с 40% до 3,5-3,7 млн. броя.

През миналата година са продадени 2,5 млн. геймърски монитора, или два пъти повече отколкото през 2016 г. При това, към този сегмент от пазара TrendForce отнася само мониторите с кадрова честота над 100Hz, т.е. анализът не отчита някои модели, ползвани за игри.

Лидер на пазара на геймърски монитори е тайванската компания Asus, делът на която през миналата година възлиза на 30% от всички продажби. В топ 5 попадат още BenQ, AOC, Philips и Samsung.

Прави впечатление, че през миналата година Samsung е увеличила пазарния си дял до 13%, в сравнение с 5% година по-рано. Анализаторите от TrendForce изтъкват и ръста на тайванския производител MSI, но не разкриват точни данни за продажбите и пазарния дял.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички