Стартираха Евронаградите за насърчаване на предприемачеството


Стартираха Евронаградите за насърчаване на предприемачеството
Снимка:

629

Европейската комисия стартира днес конкурса за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2012 г., съобщиха от пресофиса й в България.

С тях се възнаграждава успехът на публичните органи и публично-частните партньорства за насърчаването на предприятията и предприемачеството.

Една от темите през 2012 г. ще бъде финансирането на малките и средните предприятия (МСП) за тези предприемачи, които искат да разширят своята дейност и да навлязат на нови пазари.

При сегашната икономическа обстановка е широко признат приносът на МСП за постигането на растеж, а техният потенциал за създаване на работни места е внушителен. Общо 85% от всички нови работни места в ЕС се осигуряват от МСП. Публичните власти подкрепят МСП с голям брой инициативи.

Най-значимата мярка ще бъде избрана от жури от експерти и ще получи наградата на годишното събрание на МСП за 2012 г. през ноември в Кипър.

Заместник-председателят на Европейската комисия Антонио Таяни, който отговаря за промишлеността и предприемачеството, заяви: "Всяка година Европейските награди за предприемачество извеждат на преден план примери за успешни инициативи от цяла Европа, които са печеливши както за бизнеса, така и за общностите. Ние трябва да умножим тези конкретни примери за успешни инициативи и да спомогнем за ориентирането на Европа към бизнеса чрез създаването на благоприятни условия за предприемачите. Това е от съществено значение за създаването на работни места и за възстановяването на европейската икономика."

Награди се присъждат в пет категории:

*Насърчаване на предприемаческия дух

*Инвестиране в изграждането на умения

*Подобряване на бизнес средата

 

*Подпомагане на международното присъствие на предприятията

*Отговорно и приобщаващо предприемачество.

Наградите имат за цел да открият оригинални инициативи за насърчаване на предприятията и предприемачеството и да се признае значимостта им; да се отбележат и споделят примери за най-добри политики и практики в областта на предприемачеството; да се подобри разбирането на ролята на предприемачите в обществото; да се поощрят и насърчат потенциалните предприемачи.

Конкурсът се състои от два етапа. Първоначално кандидатите се състезават на национално равнище.

След това до 16 юли 2012 г. всяка страна може да избере две инициативи, които да бъдат номинирани за участие в европейския конкурс.

Повече информация за конкурса и кандидатстването ТУК.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички