Стартиращи бизнеси могат да кандидатстват за фонда LAUNCHub


Стартиращи бизнеси могат да кандидатстват за фонда LAUNCHub
Снимка:

538

От първи юни всеки предприемач може да кандидатства с проекта си за нов бизнес на сайта на LAUNCHub (Launch hub) и така, да получи финансиране до 30 000 евро и участие в менторската програма на фонда.

LAUNCHub работи по финансовия инструмент "Entrepreneurship Acceleration and Seed" на европейския фонд JEREMIE и през следващите 4 години ще инвестира 9 млн. евро в около 100 стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии в България и региона.

Фондът LAUNCHub планира да инвестира по-голямата част от тези 9 милиона евро в екипи или вече стартирали компании с по-напреднали проекти и така, кандидатсването за първоначалното финансиране от 30 000 евро за Акселераторската програма, е само първото ниво, което дадена компания трябва да премине, за да получи последващо SEED финансиране (до 200 000 евро).

Компаниите, в които LAUNCHub ще инвестира могат да разчитат и на контакт с външни инвеститори, което е самата идея на т.н. “хъб” – обединяващо звено или точка за свързване.

Освен инвестиции, фондът LAUNCHub ще осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина. LAUNCHub е привлякъл като партньори един от най-успешните акселератори в Европа, Seedcamp, както и Института за предприемачи на Сиско в България.

Фондът партнира и с други организации за подкрепа на предприемаческата екосистема в региона, като например споделеното работно пространство betahaus и студентската организация Start it Smart. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.

Първото кандидатстване за т.н. Акселераторка програма започва през юни тази година, с цел първите реални инвестиции в новите компании да бъдат извършени през септември, когато ще започне и самата програма с гъвкава продължителност средно между 9 и 12 месеца. Такъв тип прозорци за кандидатстване ще бъдат отваряни три пъти годишно.

Идеалните кандидати за програмата на LAUNCHub се очаква да бъдат отдадени екипи от предприемачи, разработващи идея с потенциал за развитие и способни или да представят наличие на прототип, или да дефинират предлагания продукт или услуга.

Екипът на LAUNCHub окуражава всякакви идеи, които биха “разтърсили” досега установените модели на работа в сфери като образование, здравеопазване, развлекателна индустрия, финанси и други.

От своя страна, фондът предлага отворена врата или т.н. хъб към ментори, бизнес мрежа и екпертиза, както и индивидуален подход към всеки екип. Поради предприемаческия и ICT профила на самия екип зад LAUCNHub, фондът предлага и експертна подкрепа, която е по-скоро изразена в съвети и напътствия, вместо директна намеса в дадения бизнес.

LAUNCHub се ръководи от един от най-успешните ИТ предприемачи у нас, съосновател на Нет Инфо, Любен Белов и от Тодор Брешков, съосновател и член на Борда на Директорите на BREF, най-големия фонд за недвижимо имущество, листнат на българската фондова борса.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички