Стойнев: Държавата да се вслуша в мнението на бизнеса


Стойнев: Държавата да се вслуша в мнението на бизнеса
Снимка:

7325

За да подобри ефективно икономическата среда и да създаде по-добри условия за функционирането на компаниите, държавата трябва да се вслуша в мнението на бизнеса и неправителствените организации. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев , съобщиха от МИЕ. По думите на министър Стойнев ролята на държавата е да насърчава предприемаческия дух и перспективните бизнес идеи.

Не случайно подобряването на икономическата среда е сред нашите първостепенни задачи, по които работим активно, поясни министър Стойнев и даде за пример в тази посока предстоящите промени в Закона за обществените поръчки. Те трябва да гарантират повече прозрачност и равен шанс за всички при участие в процедури за възлагане на обществени поръчки.

Фондация Start It Smart с проекта 3Challenge зае второто място в тазгодишното издание на конкурса в България. 3Challenge е програма по предприемачество за иновативни бизнес идеи със състезателен елемент, която стартира през 2010 г. в София. Целта на турнира е да подпомага младежи с идеи при започването на бизнес, предоставяйки им необходимите знания и умения. Между отделните кръгове на турнира Start It Smart организира обучения по различни теми, свързани с предприемачеството с интересни гост лектори и нестандартни работилници.

Големият победител в тазгодишното издание на националния етап на конкурса е община Златоград с проекта "Етнографски ареален комплекс" - резултат от съвместните усилия на местната власт и "Бултекс" ООД. Комплексът представлява голям музей на открито, който показва как е изглеждал градът преди повече от 100 години.

В резултат на успешното публично-частно партньорство повече от 10 години Етнографският ареален комплекс, най-големият архитектурен резерват от възрожденския период в Родопите, е притегателен център за множество туристи. Развитието му е осигурило разкриването на повече от 80 нови работни места и близо 50 нови фирми. Годишният оборот от туризъм в община Златоград надхвърля 3 млн. лв. Общината е посещавана всяка година от 70 хил. туристи – брой, който надхвърля 13 пъти населението на града. Двата отличени проекта ще представят България на европейския етап на конкурса през ноември в Литва.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички