Стойнев: Ще акцентираме върху технологичната модернизация


Стойнев: Ще акцентираме върху технологичната модернизация
Снимка:

482

Внедряването на нови технологии е основен приоритет за подобряване конкурентоспособността на българската икономика, подчерта министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при представянето на концепцията за новата Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”. По неговите думи през следващия програмен период ще се акцентира върху процедурите за технологична модернизация, тъй като това е основният интерес за бизнеса, предаде БГНЕС.

Новата версия на ОП „Иновации и конкурентоспособност” бе предложена от екипа на Министерството на икономиката и енергетиката. Той предвижда подкрепата за компаниите да бъде предоставяна в четири приоритетни направления: предприемачество, иновации, зелена и енергийно-ефективна икономика и интернационализация и услуги за бизнеса. Мерките за иновации и ресурсна ефективност ще бъдат застъпени във всички сектори на икономиката.

Първият вариант на концепцията, предложен на единственото до днес заседание на работната група на 26 април 2014 г., не срещна одобрението на фирмите, браншовите организации и обединенията на малкия и средния бизнес, каза още Стойнев. По неговите думи този вариант не е отговарял на икономическите условия в страната и не е отразявал нуждите на малките и средните предприятия у нас.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички