Световните експерти на MUNDUS VINI избраха най-доброто българско червено вино


Световните експерти на MUNDUS VINI избраха най-доброто българско червено вино
Снимка:

19827

На световния конкурс MUNDUS VINI провел се в Германия от 26 до 28 февруари, международното жури от цял свят избра “Кортен” Сира 2015 г за най-доброто българско червено вино за 2017 г.

Това вино за втори път печели най-голямото отличие на този конкурс – голям златен медал и приза за най-добро българско червено вино!

Световният винен елит особено високо оценява работата и изключително високия професионализъм на българските енолози, като за поредна година връчва златни медали на вината от изба "Кортен".

Успехите на “Кортен” станаха традиционни – като за последните три години избата спечели над 17 златни и сребърни отличия. Изба “Кортен” е известна с бутиковите си вина произведени по метода на микровинификацията използван в най-елитните френски изби. Енолозите правят много внимателен подбор на гроздето и прецизно следват процесите за винификация.

Дейностите свързани с правенето на виното се извършват изцяло на ръчно като се отделя специално внимание на всеки детайл от работата.

Виното съзрява в бъчви от френски и американски дъб, а след бутилиране отлежава още минимум 6 месеца в бутилка преди да се пусне на пазара. Прецизната работа на енолозите Капка Георгиева и Росен Георгиев се материализира в стархотни вина донесли редица медали за България.

Със златен медал бе отличено още едно вино на избата “Кортен Натура” Мавруд по Рубин 2015 на международния конкурс VINALIES INTERNATIONALES в Париж проведен в края на февруари тази година. Уникалното качество на виното само от български сортове успя да впечатли престижното международно жури в Париж – люлката на виното.

С този успех изба “Кортен” отвори вратите на българските сортове към международните пазари. Това вино също за втори път получава международно признание след като бе отличено и с голям златен медал на Световното по вино – CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, което се проведе през май миналата година. Изба “Кортен” получи международно признание и с многобройните заявки за продажби на вино от няколко страни в Европа.

“Домейн Бойар” отново покори световните винени сцени

Избата донесе на България най-голям брой медали - 7 златни и 7 сребърни медала от двете най-големи и престижни световни състезания!

На конкурса MUNDUS VINI в Германия най-много отличия сред българските компании спечели “ДОМЕЙН БОЙАР”. Избата донесе 5 златни и 3 сребърни медала за България. Успехът на компанията е забележителен защото от 10 изпратени вина избата спечели 8 медала. Такава успеваемост се постига изключително рядко.

Сред отличените вина на “Домейн Бойар” от конкурса MUNDUS VINI се нареждат със златни медали вината:

2016 Quantum Rosé Pinot Noir & Syrah

2016 Rue Romance Sauvignon Blanc

2016 Elements Wind Chardonnay

2016 Elements Wind Sauvignon Blanc

и със сребърни:

2016 Quantum Chardonnay

2016 Boutique Sauvignon Blanc & Chardonnay

2015 Platinum Cabernet Sauvignon

“Домейн Бойар” се отличи и на конкурса VINALIES INTERNATIONALES проведен в края на февруари в Париж. От този конкурс избата спечели 6 медала (2 златни и 4 сребърни).

Сред отличените вина на “Домейн Бойар” от конкурса VINALIES INTERNATIONALES са

Boutique Merlot& Malbec 2015,

Rue Romance Sauvignon Blanc 2016,

Elements Wind Sauvignon Blanc 2016,

Platinum Merlot 2015 и др.

И тази година за пореден път “Домейн Бойар” спази традицията да печели над 30% от медалите за наградени български вина на международни конкурси.

Тези отличия отреждат безспорно място на “Домейн Бойар” като флагман на българското вино по света.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички