Състезание на Cartier подкрепя проекти на бизнес дами


Състезание на Cartier подкрепя проекти на бизнес дами
Снимка:

378374

Темата за жените в бизнеса винаги е била интересна. Как дамите, които трябва да бъдат добри майки и съпруги, успяват да имат и успешна кариера, доказвайки, че полът няма значение, когато става въпрос за идеи и реализирането им.

Cartier Woman’s initiative е международно бизнес състезание, създадено през 2006 г. от бижутерската компания Cartier, инициативата Woman’s forum for the economy and society, консултантската фирма Mckinsey&co и френския университет Insead. Целта е да се подкрепят и насърчават проекти на жени предприемачи.

Мисията на състезанието:

Да открива и подкрепя проекти на жени предприемачи в начална фаза чрез финансиране и консултиране. Да окуражава предприемаческия дух, като използва ролеви модели в областта на предприемачеството. Да създава международна мрежа на бизнес жените и да насърчава партньорството между тях.

Условия:

В състезанието могат да вземат участие вече стартирали проекти в ранна фаза на развитие (1 до 3 години). Проектът трябва да се усправлява от жена над 18 години, да е вече опериращ и да е със стопанска цел.

Жените, които искат да кандидатстват за състезанието, трябва да се регистрират и да опишат подробно идеята си. Крайният срок за подаване на документите е 13.03.2012.

След това журито, което е съставено от 29 успешни бизнес дами от цял свят, оценява оригиналността, устойчивостта и потенциала на идеята, като избира по три предложения от всеки регион (Латинска Америка, Северна Америка, Европа, Субсахарска Африка, Близкия изток, Северна Африка, Азиатско-тихоокеанския регион), които продължават в състезанието.

В следващата фаза кандидатките представят своята бизнес визия пред журито. На финала се избира по една победителка за всеки регион.

Победителките получават 20 000 долара безвъзмездна помощ, коучинг за една година от специалисти от Cartier, консултации от McKinsey и обучение от международното бизнес училище INSEAD. Също така дамите получват широко медиино отразяване на продукта им, както и възможност да комуникират с други успешни жени от цял свят.

Повече информация може да получите на сайта на състезанието cartierwomensinitiative.com

А за още интересни бизнес идеи, на brain-workshop.org.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички