Създадоха първата Младежка пътна карта за развитие на България


Създадоха първата Младежка пътна карта за развитие на България
Снимка:

6089

Първата по рода си Младежка пътна карта за развитие на България, създадена от победителите в програмата „Силен старт с Пощенска банка”, беше представена на официална церемония по награждаване на стипендиантите в последното издание.

Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, връчиха символичен макет на Младежката пътна карта на Лазар Додев, директор на дирекция „Организация и координация” в Министерство на образованието, младежта и науката.

За учениците „силният старт” на България, обобщен в 20 стъпки, започва с пренареждане на приоритетите на управляващите и осигуряване на качествено образование, възможности за професионална реализация на младите хора, както и създаване на активно и силно гражданско общество.

Сред идеите на участниците в тазгодишното издание на програмата намират място и предложения за опазване на околната среда, развитие на селското стопанство и туризма.

Авторите на най-добрите есета на тема „Моят силен старт за България започва с…” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката за 7-ма поредна година.

В конкурса бяха отличени гимназисти от 25 града в страната. Сред победителите най-много са учениците от София с 10 спечелили есета, следвани от градовете Варна и Русе с по 5 есета. Наградени има и от Плевен, Бургас, Сандански, Своге и др.

„Нашето най-голямо „благодаря” е за всички ученици, които участваха в това издание на „Силен старт”. Техният ентусиазъм и свежи идеи ме карат да вярвам, че пред България предстои светло бъдеще и че ще бъде управлявана от хора с големи надежди и мечти, които освен това имат и конкретни планове как да ги приложат и реализират на практика”, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички