Създават бизнес мрежа за българите в чужбина


Създават бизнес мрежа за българите в чужбина
Снимка:

673

Бизнес мрежа за финансови и консултантски услуги на българите в чужбина ще бъде създадена по инициатива на пловдивската компания „Атлас Финанс“.

Това стана ясно на конференцията „Кредитната кооперация – най-старата и ефективна организационна форма за алтернативно микрофинансиране и микрокредитиране“, която се проведе в рамките на 68-ия Международен технически панаир в Пловдив, съобщиха от пресофиса на изложението

Целта е на българите зад граница да се предоставят система за безплатен хостинг, безплатно изграждане на уеб сайтове, кредитиране, микрофинансиране, посредничество при търговия с български финансови инструменти. Те ще получават правни услуги в областта на търговията с недвижима собственост, създаване и обслужване на търговски дружества, придобиване на акционерно и дялово участие. Така ще се намалят разходите за финансови и консултантски услуги и ще се улесни деловата активност.

Идеята е българската диаспора в чужбина да разбере, че в България също може да се прави бизнес, и да предприеме тази стъпка, а не само да се изпращат помощи и да се провеждат благотворителни акции, обясняват създателите на бизнес мрежата „Атлас Финанс“.

Те се позовават на изследвания на международната миграция за явлението „изтичане на мозъци“, според които талантливи хора се заселват в чужбина и после се връщат в родината си, но действат и в двете държави. В Китай, Индия и Израел през последното десетилетие има бум на инвестиции, иновации и високи технологии, който е свързан и се ръководи от „чужденци“, живеещи в тези три страни, се казва в изследване на Световната банка, цитирано от инициаторите на деловата мрежа за българите зад граница.

Според тях това ще допринесе за по-добра професионална реализация на хората, за развитие на собствена стопанска дейност и инвестиции, за осъществяване на социални и културни програми.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички