„Теленор” купи Глобул


„Теленор” купи Глобул
Снимка:

3063

Норвежката компания „Теленор” е купила българския мобилен оператор "Глобул" за 717 млн.евро, предаде БГНЕС. Собствеността върху „Глобул” и „Германос” преминава от гръцката компания ОТЕ към „Теленор” след одобрението на властите на съответните страни, съобщи ОТЕ.

"Успешното завършване на продажбата на „Глобул” на оптимална цена е значителна стъпка в продължаването на стратегията за рефинансиране на ОТЕ", съобщи Бабис Мазаракис, главен финансист на гръцката компания.

"Със завършването на транзакцията ОТЕ намалява нетния си дълг на по-малко от 2 милиарда евро или с над 50% от началото на 2011 г.", допълни той. Мазаракис смята, че преминаването на „Глобул” към „Теленор” ще гарантира "трайното му положително представяне" и ще е от полза както за клиентите, така и за служителите.

„Теленор” се съгласи да купи „Глобул” през април. "Влизането ни на българския пазар засилва потенциала за трансгранично сътрудничество и увеличава ефективността на нашите клиенти, бизнес и „Теленор груп” като цяло ще извлече полза от това", заяви тогава Кйел-Мортен Йонсен, изпълнителен вицепрезидент и директор на „Теленор груп” за Европа.

Преди един месец норвежката компания определи Щейн-Ерик Велан за новия генерален директор на „Глобул”. Компанията съобщи, че назначението му ще стане ефективно след завършването на сделката.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички