Тим Кук предложил на Стив Джобс част от черния си дроб


Тим Кук предложил на Стив Джобс част от черния си дроб
Снимка: Getty Images

3088

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (вляво на снимката) предложил на умиращия създател на компанията Стив Джобс част от своя черен дроб по времето, когато Джобс отчаяно се нуждаел от трансплантация. Това разкритие прави нова книга, наречена „Да станеш Стив Джобс“, която ще се появи на пазара този месец. Тя проследява живота на технологичния гений, пише BBC.

През 2004 г. Джобс разбрал, че е болен от рак, а през 2009 вече бил много зле. Очаквал подходящ донор за трансплантация, но такъв не се появявал. Тим Кук редовно го посещавал в къщата му и бил много разстроен от състоянието на своя приятел. Затова решил да си направи кръвни тестове, които да покажат дали той би могъл да бъде донор. Оказало се, че част от черния му дроб наистина може да бъде трансплантиран.

Стив Джобс обаче не реагирал положително на новината. „Дори не ме остави да си довърша изречението. „Никога няма да ти позволя да направиш това, никога няма да приема“, развика се той. За 13 години познанство това бе четвъртият или петия път, в който ми е повишавал тон“, спомня си Кук.

В крайна сметка през март 2009 г. Джобс преминал трансплантация на черен дроб. За съжаление обаче почина през октомври 2011 г. на 56-годишна възраст.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички