Три компании подадоха заявления за участие в последния етап на цифровизацията


Три компании подадоха заявления за участие в последния етап на цифровизацията
Снимка:

609

Три компании заявиха намерения за участие в предстоящия конкурс за изграждане на цифрова телевизионна мрежа в България, съобщиха от КРС.

Със свое решение от 19 декември 2012 година Комисия за регулиране на съобщенията (КРС) обяви намерение да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър, за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване с национален обхват.

В определения срок – до 17:30 ч. на 10.01.2013 г., своите заявления в КРС подадоха компаниите "Ди Ви Би Ти" АД, "Булсатком" АД и "Динамикс" ЕООД. Под внимание ще бъдат взети и намеренията, които постъпят в Комисията по пощата и носят клеймо от дата до 10 януари 2013 година.

И трите участника, които са подали заявления, са познати имена. "Булсатком" не слиза от новинарските заглавия вече над две седмици заради разрива с bTV и ТВ7 относно цената за излъчване на каналите на двете телевизии. ТВ7 дори реши да сезира ГДБОП заради "незаконно излъчване на сигнала ѝ" от "Булсатком".

"Ди Би Ти Ви" пък е компанията, която подаде жалба срещу последния проведен от КРС конкурс за цифровизация - за шестия мултиплекс в България. Компанията заведе дело във Върховния административен съд на база твърдение, че КРС умишлено е занижила оценките, за да може победител да се окаже "Хану Про" - латвийска фирма, която има три мултиплекса (честоти) и която се свърза с Корпоративна търговска банка и името на председателя на УС на банката - Цветан Василев.

Интересен е и третият кандидат - "Динамикс" ЕООД. Според справка в търговския регистър компанията няма участие в група, не е отчитащо се и не притежава акции или дялове в други предприятия. Счетоводната печалба на "Динамикс" ЕООД за 2010 година е 617.24 лева, а след преобразуване и начислени данъци печалбата става 413.30 лева.

Предвид заявения интерес и поради факта, че кандидатите са повече от един, предстои КРС да вземе решение за обявяване на конкурсна процедура. В бъдещия конкурс могат да участват и компании, които не са заявили изрично намеренията си пред регулатора.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички