Търсят българския Бил Гейтс


Търсят българския Бил Гейтс
Снимка:

628

В Мобилтел започва работа Център за иновации, съобщиха от телекома.

Неговата цел е да създаде общност от иноватори в България, като Мобилтел ще инвестира и подпомага реализацията на добрите им технологични идеи.

Всеки човек може да изпрати описание на своята новаторска идея на idea@mobiltel.bg.

В рамките на една седмица Мобилтел ще направи техническа и бизнес оценка на предложението, след което ще се свързва с автора на идеята. Ако компанията вижда реализация на предложението в рамките на следващите 3-5 години, ще инвестира в него или ще съдейства то да бъде реализирано от друга компания-партньор на телекома.

Ще следват 2-3 месеца за разработване на прототип на идеята, след което новосъздаденият продукт ще бъде тестван в неговата бета версия в т.нар. Тест зона на М-Тел. Тя обединява всички, които искат да изпробват продуктите, преди да придобият търговски вид.

Ако потребителите харесат даден прототип, той ще бъде превръщан в реален търговски продукт. Всички желаещи могат и сега да тестват бета продукти и услуги на http://testzone.mtel.bg/.

Склонни сме да инвестираме и шестцифрени суми, ако виждаме потенциал в една идея, каза днес при представянето на центъра Красен Хинков, директор „Нови пазари и иновации“ в М-Тел.

По думите му приоритетните области, в които телекомът ще търси добри идеи, са т.нар. умни градове, свързани къщи, интернет на бъдещето, комуникация от близки разстояния.

„Ще работим с университети, инвестиционни фондове, наши компании-партньори“, добави Хинков.

Според него е възможно голяма част от предложените идеи да се окажат неприложими за пазара, но също така е възможно центърът да стане откривател на българския Бил Гейтс, на иноватори, за които да се чуе в чужбина.

„Центърът за иновации ще се помещава в собствен офис, който ще отвори врати тази есен, но и в момента неговият екип работи по редица проекти“, каза мениджърът на центъра Цветослава Кьосева.

Тя добави, че в лабораторията за иновации, която М-Тел откри в Техническия университет в София, студентите вече са готови с някои прототипи.

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички